Съобщения

 

На 29.11.2019 година в ОУ“Д-р Петър Берон“ Пловдив се проведе демонстрационен турнир по баскетбол  „Спешъл Олимпикс“2019 г. Състезанието беше насочено към активното участие на ученици със специални образователни потребности и техните връстници. Мероприятието се проведе в училищния салон. Участниците бяха представени с имена на отборите им – отбор „Щит“ и отбор „Стрелци“. В двата отбора бяха включени по 3 деца (2 деца със СОП и един партньор). Публика, състояща се от съученици на децата, учители , родители бурно подкрепяше участниците. Жури на състезанието бе господинът по ФВС – г-н Н. Бангеев.

С цел равнопоставеност и отличие, на  всички участници бяха раздадени грамоти за активно участие. Настроението на всички беше много преповдигнато, учениците настояваха за продължение на играта и изявиха желание да се провяеде отново подобно събитие!

 

 

 

Обявление за набиране на предложения за доставка на продукти по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ за учебната 2019/2020, 2020/2021 и 2021/2022.

 

В кампанията “Капачки за бъдеще” в помощ на недоносени бебета се включиха и учениците от ОУ „Д-р Петър Берон“.

Първи стъпки проект “споделена трапеза – споделена градина“

Резултати от състезанието по математика „Европейско Кенгуру“ – резултати

Уважаеми  родители,

достъп до електронния дневник на ОУ „Д-р Петър Берон “ имате на адрес – https://www.shkolo.bg/

Националното  състезание по правопис на Английски език -Spelling Bee

  Под наслов „BEE Better Together“ премина Националното  състезание по правопис на Английски език -Spelling Bee- училищен кръг, в ОУ“Д-р Петър Берон“

 гр. Пловдив, което се проведе на 23февруари. В състезанието участваха 30 деца, които се състезаваха в 8 кръга. Думата  summit донесе победата на Елена Сиракова от VII в клас, а  Анна Тиролска от V в клас завърши втора. Двете участнички се класират за регионалният кръг, който ще се проведе на 23.03.2019г.

 

 

 

 

 

Коледните празници дадоха повод на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов заедно с директора на ОУ “Д-р Петър Берон“ Стефан Кичуков да поздравят децата и треньорите от двата спортни клуба: баскетболен клуб „Марица-Кършияка“ иклуба по хокей на трева към училището.

Уважаеми родители,

Благодарим на всички, които участваха в Коледния базар.

Събраната сума е 3077лв.. В петък (21.12) ще бъде дарена на Детска онкохематология – гр. Пловдив.

Бъдете все така всеотдайни и съпричастни!

Желаем Ви весели празници!

 

 

 

 

 

Педагогически специалисти от ОУ „Д-р Петър Берон“ бяха запознати с метод за училищна медиация

На 14. 11. 2018 г. в ОУ „Панайот Хитов“ в град Сливен се проведе обучение по НП „Квалификация“ 2018 г. на тема „Мобилност за посещение на училища с кабинети за медиация“, на което присъстваха екипи от различни училища в страната. Нашето училище бе представено от екип , включващ четири педагогически специалиста : начален учител – г-жа Марияна Костадинова, учител ЦОУД – г-жа Таня Муржева, логопед – Неда Недева и психолог – Теодора Атанасова. На срещата се обсъди какво представлява медиацията и защо е толкова важно въвеждането й в училище. Училището домакин сподели своя опит в прилагането на този метод, а на гостите бе представен създаденият за целта кабинет и им бяха раздадени полезни разработени материали за обучение на ученици или учители като медиатори (наставници).

Екипите разгледаха и материалната база на ОУ „Панайот Хитов“ , в това число училищната библиотека и ресурсният кабинет и обмениха добри практики за прилагане в училищна среда.

Екипът от ОУ „Д-р Петър Берон“ реши да започне популяризирането на метода Медиация и в нашето училище, като първи с него бяха запознати учениците от ученическия ни съвет и част от тях изявиха желание да бъдат обучени за наставници на по-малки техни съученици.

Top