ПГ – Детство мое

На 26.05.2023 год. за първи път  с цел реклама и популяризиране на участниците по Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“, Детска китка към ОУ „Д-р Петър Берон“ -гр .Пловдив взеха участие с народния тракийски танц. Учениците се справиха отлично. Гости на събитието: РУО -Пловдив, Директорите на ОУ“ Алеко Константинов“ и г-н Стефан Кичуков,   хореографите и ръководителите на отделните състави и театрални клубове.
Насладихме се на усилената работа на колегите и доброто настроение от изпълнителите!

ЕДНА НЕВЕРОЯТНА ЕКСКУРЗИЯ НА ПОДГОТВИТЕЛНАТА ГРУПА

В БИО ФЕРМА „РОЗИНО”

   Посещавайки био ферма „Розино“, ние усетихме  живота във фермата и  се насладихме на органични продукти от биосертифицирани пасища и ливади.

  Накрая всяко дете само си направи сладолед  GELATO LATTE.

 НАСЛАДЕТЕ СЕ НА НАШЕТО ПЪТЕШЕСТВИЕ, ЧРЕЗ СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ !

Днес 24.03 на посещение в Подготвителната група в ОУДр Петър Берон”, дойдоха учители от гр. Доспат на обмен на опит .

 • Децата показаха урок по БЕЛ на темаВеликденското зайче”. 
 • След това изработиха великденско зайче от хартия като всяко дете използва своето въображение.

Изпратиха своите гости с българските хораБоряно, БорянкеиЛаленце се люлее”, изпяха и великденски песни като си пожелаха да са здрави и Весели Празници!

Грамотите за участие в конкурса за коледна картичка - Коледа в планината.

Лъчезар Неделчев – ПГ/5г./    
Златни медали за:
 • Плуване
 • Катерене

Днес 19.12.2022 г. в ПГ дойдоха да си разменят коледни подаръци децата от IV клас на г-жа Валентина Ристовска.
В стаята на подготвителна група се усещаше коледното настроение на децата, което предадоха и на големите ученици.
г-жа Ристовска пожела : “ Всички да бъдат живи и здрави! Да учат много и да получат големи подаръци!
ВЕСЕЛА КОЛЕДА!  ЧЕСТИТА НОВАТА 2023 ГОДИНА!
                                                      
На 16.12 2022 г. петък децата от ПГ на ОУ „Д-р Петър Берон“ бяха поканени в Община Пловдив – Район Централен, където поздравиха с коледни стихчета и песнички всички работещи в Общината .
  Кметът на района г-н Стаменов, им  пожела да бъдат живи и здрави през Новата 2023 година и ги дари с лакомства за отличното им представяне.
На 16.12 2022 г. петък децата от ПГ на ОУ „Д-р Петър Берон“ бяха поканени в Община Пловдив -Район Централен, където поздравиха с коледни стихчета и песнички всички работещи в Общината .
  Кметът на района г-н Стаменов, им  пожела да бъдат живи и здрави през Новата 2023 година и ги дари с лакомства за отличното им представяне

ДЕТСКА ФЕРМА „КЕФФА” с . Строево

 • 27.04.2022г.учениците  от Подготвителна група   към ОУ  „ Д-р Петър Берон“ бяха на еднодневна екскурзия до гр.Копривщица „Музея на хляба”.
 • За децата беше изключително вълнение и преживяване. Страхотно!

На 07.03. понеделник децата от ПГ бяха поканени да участват в празника за“ Деня на мама“ , в читалище „Хр. Г.Данов“.

.
 • На 02.03.2022 год ПГ с помощта на майка художничка, децата моделираха сурова глина като спазваха инструкциите и обяснението на майката.
 • След като изсъхнаха, децата оцветиха своите изработки в различни цветове, някои се престрашиха и смесиха боите, за да получат приливащи се цветове.

           ТЕМА : „ ДВИЖЕЩ СЕ САТЕЛИТ”

  LEGO EDUCATION  дава възможност на всеки ученик да успее чрез целенасочена игра. Практическите решения насърчават важни STEM умения, като развиват емоционално и социално децата.

 Системата за обучение LEGO улеснява прилагането на STEM обучение на ниво класна стая, училище.

               НАСЛАДЕТЕ СЕ НА НАШЕТО STEM ПЪТУВАНЕ!

ОТКРИТ УРОК НА ПГ - WEDO 2.0 LEGO EDUCATION

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА 2022 ГОДИНА! НЕКА СМЕ ЗДРАВИ И НА УЧИЛИЩЕ! 

На 21.12. 2021 г. в ПГ дойде дядо Коледа, които донесе подаръци на малките ученици. Те от своя страна бяха подготвили песни, стихчета и весело настроение. На тържеството присъства Директора на училището г-н Кичуков, които поздрави малчуганите и г-жа Пилева, която им донесе приятни изненади.

МИСЛИ ЗЕЛЕНО, СЪБИРАЙ РАЗДЕЛНО

Днес 23.11.2021 год. децата от ПГ участваха в конкурс от Община Пловдив, отдел Образование на тема
„Екология и управление на отпадъците“

„ ПРОЕКТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО “

В проекта взеха участие 20 деца от ПГ. 

   Всяко дете имаше право на избор от видовете проекти , които бяха 3 на брой.

   Детето устно представя  своя проект-рисунка  и семейството си. Имената  на родителите, сестри, братя, домашни любимци. Какво обичат да правят като семейство?  Къде им е любимото място за почивка .

Грамота за най-добра учителка от випуск 2020/2021г. - ПГ

Децата от ПГ за първи път тази година взеха участие в конкурса на името на

Димитър Кръстев Димитров – Мастера

Тема „ Екипна работа с деца от предучилищна възраст в детската градина или училище”

Участниците са:

Андреа Криворова – ръководител на екипната работа „Пътешествие в Космоса”.

Разделиха се на отбори като излъчиха ръководител в лицето на Андрея, която помагаше и даваше наставления за всеки отбор.

 • Първи отбор – Стоян и Поли – Изработиха флагове на страните, които са изследвали космическото пространство;
 • Втори отбор – Теди и Иван – Космонавти /имена, държави и облекло/;
 • Трети отбор – Алекс и Дани – Макет на планетите от Слънчевата система;

В конкурса се предоставя възможност за сюжетно-ролева игра за ръзгръщане на детското творчество , развиване и утвърждаване на познавателни, емоционални, комуникативни и социални умения в децата от различни възрастови групи.

Международен конкурс за детска рисунка на тема: "Животът на един щъркел", организиран от ОУ" Гео Милев" , с.Белозем.
Целта на конкурса е децата да покажат своята любов към природата и нейното биологично разнообразие. Както знаете с. Белозем е европейско село на белия щъркел и всяка година се провежда Фестивал на белия щъркел.
Краен срок за участие - 24.04.2021 г.

Втори национален конкурс с международно участие - КОСМОНАВТИКА 2021.
Грамота за участие в конкурса - грамота
Проект на Иван Пеев - ПГ

КОНКУРСЪТ „ КАРТИЧКА ЗА МАМА!”

Тази година Подготвителната група на училището взе участие в конкурсът „Картичка за мама”!

Конкурсът се проведе при затворени врати съобразени с обстановката в страната.

Децата със своята учителка Милена Гатева,вложиха голямо старание и любов, не само заради празника, а ръководени от желанието им за победа в конкурса!

Национален конкурс за рисунка и литературно произведение на кулинарна тематика „Рецептите на баба” , организиран от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите – А.Р.И.З. – 7-  Национален дворец на децата –гр. София.

На 03.02.2021 год. децата от ПГ с учител г-жа М. Гатева рисуваха на бял картонен лист с формат 35/50. Това изискване за участие наложиха Асоциацията към децата. Въпреки това предизвикателство децата не се отказаха и вложиха своето творчество. Придържаха се към : Фолклор, Традиция и Кулинария. Те ще се състезават с връстниците от първа категория до 6 год.

Чрез рисунките на тема „Рецептите на баба” се разкриват представите на детето за своята баба, неговите мисли, чувства, интереси. Децата вложиха уменията за рисуване с цветни моливи и пастели, ръководени от своята учителка. Късмет!

 

Подготвителната група - възпитава адаптивни и любознателни личности в условията на постоянни социални, икономически и технологични промени на 21 век. Ключовата дума за успех са да създаваме и обучаваме ученици с креативност, работа в екип , критично мислене и комуникативност, дигитална и техническа грамотност.  

Подготвителната група от ОУ"Д-р Петър Берон" беше поканена за участие от  Пловдивсдско пчеларско дружество в България ОПС "Акация 1899 "гр.Пловдив да отбележат заедно деня на пчеларя на 10.02.2020 год., който се състоя в Дом на техниката.  Децата 20 на брой направиха открит урок на тема "Животът на пчелите". Откриха събитието с народен танц, множество песни и стихотворения. Участието беше отбелязано като водещо във всички пловдивски медии.

На този ден църквата почита Свети Харалампий, който се смята за покровител на меда и пчеларите, както и за спасител от болести.

В  работилница на Гайо Шоколад „Пътят на какаото”

„Празнична въртележка” – така бе озаглавено таз годишното Коледно тържество на ПГ

Децата на г-жа Милена Гатева показаха знания за този празник и разиграха обичайте около Коледа – коледари, стопани. Танцуваха и народната песен „Коладе ле…”. Настроението беше празнично. Накрая четвъртокласниците си тръгнаха със своите коледни подаръци и подсладени с бонбони.

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА ЗА ВАС!

В ПГ на ОУ”Д-Р ПЕТЪР БЕРОН” тази година бе отбелязан Деня на християнското  семейство по един един нетрадиционен до момента начин. Децата на г-жа Милена Гатева и учениците на г-жа Ралица Семерджива от пети клас  си направиха един празник –развлечение с много старание и уважение към истинските християнски ценности.

Децата от ПГ засадиха следните видове: жълъди от червен дъб и семена от явор. Използвани са екологични саксии от рециклиран материал. www.Gorata.bg

Откриване на новата учебна година2019г.