Детство мое

 

Международен конкурс за детска рисунка на тема: “Животът на един щъркел”, организиран от ОУ” Гео Милев” , с.Белозем. 
Целта на конкурса е децата да покажат своята любов към природата и нейното биологично разнообразие. Както знаете с. Белозем е европейско село на белия щъркел и всяка година се провежда Фестивал на белия щъркел. 
Краен срок за участие – 24.04.2021 г.
 

 

 
 
Втори национален конкурс с международно участие – КОСМОНАВТИКА 2021.
Грамота за участие в конкурса – грамота
Проект на Иван Пеев – ПГ

 

КОНКУРСЪТ „ КАРТИЧКА ЗА МАМА!”

 Тази година Подготвителната група на училището взе участие в конкурсът „Картичка за мама”!

  Конкурсът се проведе при затворени врати съобразени с обстановката в страната.

   Децата със своята учителка Милена Гатева,вложиха голямо старание и любов, не само заради празника, а ръководени от желанието им за победа в конкурса!

 

Национален конкурс за рисунка и литературно произведение на кулинарна тематика „Рецептите на баба” , организиран от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите – А.Р.И.З. – 7-  Национален дворец на децата –гр. София.

    На 03.02.2021 год. децата от ПГ с учител г-жа М. Гатева рисуваха на бял картонен лист с формат 35/50. Това изискване за участие наложиха Асоциацията към децата. Въпреки това предизвикателство децата не се отказаха и вложиха своето творчество. Придържаха се към : Фолклор, Традиция и Кулинария. Те ще се състезават с връстниците от първа категория до 6 год.

  Чрез рисунките на тема „Рецептите на баба” се разкриват представите на детето за своята баба, неговите мисли, чувства, интереси. Децата вложиха уменията за рисуване с цветни моливи и пастели, ръководени от своята учителка. Късмет!

 

Подготвителната група – възпитава адаптивни и любознателни личности в условията на постоянни социални, икономически и технологични промени на 21 век. Ключовата дума за успех са да създаваме и обучаваме ученици с креативност, работа в екип , критично мислене и комуникативност, дигитална и техническа грамотност.  

     

      Подготвителната група от ОУ”Д-р Петър Берон” беше поканена за участие от  Пловдивсдско пчеларско дружество в България ОПС “Акация 1899 “гр.Пловдив да отбележат заедно деня на пчеларя на 10.02.2020 год., който се състоя в Дом на техниката.  Децата 20 на брой направиха открит урок на тема “Животът на пчелите”. Откриха събитието с народен танц, множество песни и стихотворения. Участието беше отбелязано като водещо във всички пловдивски медии.

  На този ден църквата почита Свети Харалампий, който се смята за покровител на меда и пчеларите, както и за спасител от болести.               

В  работилница на Гайо Шоколад „Пътят на какаото”

„Празнична въртележка” – така бе озаглавено таз годишното Коледно тържество на ПГ

Децата на г-жа Милена Гатева показаха знания за този празник и разиграха обичайте около Коледа – коледари, стопани. Танцуваха и народната песен „Коладе ле…”. Настроението беше празнично. Накрая четвъртокласниците си тръгнаха със своите коледни подаръци и подсладени с бонбони.

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА ЗА ВАС!

 

 

В ПГ на ОУ”Д-Р ПЕТЪР БЕРОН” тази година бе отбелязан Деня на християнското  семейство по един един нетрадиционен до момента начин. Децата на г-жа Милена Гатева и учениците на г-жа Ралица Семерджива от пети клас  си направиха един празник –развлечение с много старание и уважение към истинските християнски ценности.  

Децата от ПГ засадиха следните видове: жълъди от червен дъб и семена от явор. Използвани са екологични саксии от рециклиран материал. www.Gorata.bg

 

Откриване на новата учебна година2019г.

открит урок 2018/2019г

картички на децата от ПГ

с. Маноле

сертификати за участие в състезание по математика