Детство мое

МИСЛИ ЗЕЛЕНО, СЪБИРАЙ РАЗДЕЛНО

Днес 23.11.2021 год. децата от ПГ участваха в конкурс от Община Пловдив, отдел Образование на тема
„Екология и управление на отпадъците“

„ ПРОЕКТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО “

В проекта взеха участие 20 деца от ПГ. 

   Всяко дете имаше право на избор от видовете проекти , които бяха 3 на брой.

   Детето устно представя  своя проект-рисунка  и семейството си. Имената  на родителите, сестри, братя, домашни любимци. Какво обичат да правят като семейство?  Къде им е любимото място за почивка .

Грамота за най-добра учителка от випуск 2020/2021г. - ПГ

Децата от ПГ за първи път тази година взеха участие в конкурса на името на

Димитър Кръстев Димитров – Мастера

Тема „ Екипна работа с деца от предучилищна възраст в детската градина или училище”

Участниците са:

Андреа Криворова – ръководител на екипната работа „Пътешествие в Космоса”.

Разделиха се на отбори като излъчиха ръководител в лицето на Андрея, която помагаше и даваше наставления за всеки отбор.

  • Първи отбор – Стоян и Поли – Изработиха флагове на страните, които са изследвали космическото пространство;
  • Втори отбор – Теди и Иван – Космонавти /имена, държави и облекло/;
  • Трети отбор – Алекс и Дани – Макет на планетите от Слънчевата система;

В конкурса се предоставя възможност за сюжетно-ролева игра за ръзгръщане на детското творчество , развиване и утвърждаване на познавателни, емоционални, комуникативни и социални умения в децата от различни възрастови групи.

Международен конкурс за детска рисунка на тема: "Животът на един щъркел", организиран от ОУ" Гео Милев" , с.Белозем.
Целта на конкурса е децата да покажат своята любов към природата и нейното биологично разнообразие. Както знаете с. Белозем е европейско село на белия щъркел и всяка година се провежда Фестивал на белия щъркел.
Краен срок за участие - 24.04.2021 г.

Втори национален конкурс с международно участие - КОСМОНАВТИКА 2021.
Грамота за участие в конкурса - грамота
Проект на Иван Пеев - ПГ

КОНКУРСЪТ „ КАРТИЧКА ЗА МАМА!”

Тази година Подготвителната група на училището взе участие в конкурсът „Картичка за мама”!

Конкурсът се проведе при затворени врати съобразени с обстановката в страната.

Децата със своята учителка Милена Гатева,вложиха голямо старание и любов, не само заради празника, а ръководени от желанието им за победа в конкурса!

Национален конкурс за рисунка и литературно произведение на кулинарна тематика „Рецептите на баба” , организиран от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите – А.Р.И.З. – 7-  Национален дворец на децата –гр. София.

На 03.02.2021 год. децата от ПГ с учител г-жа М. Гатева рисуваха на бял картонен лист с формат 35/50. Това изискване за участие наложиха Асоциацията към децата. Въпреки това предизвикателство децата не се отказаха и вложиха своето творчество. Придържаха се към : Фолклор, Традиция и Кулинария. Те ще се състезават с връстниците от първа категория до 6 год.

Чрез рисунките на тема „Рецептите на баба” се разкриват представите на детето за своята баба, неговите мисли, чувства, интереси. Децата вложиха уменията за рисуване с цветни моливи и пастели, ръководени от своята учителка. Късмет!

 

Подготвителната група - възпитава адаптивни и любознателни личности в условията на постоянни социални, икономически и технологични промени на 21 век. Ключовата дума за успех са да създаваме и обучаваме ученици с креативност, работа в екип , критично мислене и комуникативност, дигитална и техническа грамотност.  

Подготвителната група от ОУ"Д-р Петър Берон" беше поканена за участие от  Пловдивсдско пчеларско дружество в България ОПС "Акация 1899 "гр.Пловдив да отбележат заедно деня на пчеларя на 10.02.2020 год., който се състоя в Дом на техниката.  Децата 20 на брой направиха открит урок на тема "Животът на пчелите". Откриха събитието с народен танц, множество песни и стихотворения. Участието беше отбелязано като водещо във всички пловдивски медии.

На този ден църквата почита Свети Харалампий, който се смята за покровител на меда и пчеларите, както и за спасител от болести.

В  работилница на Гайо Шоколад „Пътят на какаото”

„Празнична въртележка” – така бе озаглавено таз годишното Коледно тържество на ПГ

Децата на г-жа Милена Гатева показаха знания за този празник и разиграха обичайте около Коледа – коледари, стопани. Танцуваха и народната песен „Коладе ле…”. Настроението беше празнично. Накрая четвъртокласниците си тръгнаха със своите коледни подаръци и подсладени с бонбони.

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА ЗА ВАС!

В ПГ на ОУ”Д-Р ПЕТЪР БЕРОН” тази година бе отбелязан Деня на християнското  семейство по един един нетрадиционен до момента начин. Децата на г-жа Милена Гатева и учениците на г-жа Ралица Семерджива от пети клас  си направиха един празник –развлечение с много старание и уважение към истинските християнски ценности.

Децата от ПГ засадиха следните видове: жълъди от червен дъб и семена от явор. Използвани са екологични саксии от рециклиран материал. www.Gorata.bg

Откриване на новата учебна година2019г.

открит урок 2018/2019г

картички на децата от ПГ

с. Маноле

сертификати за участие в състезание по математика