Нашето училище

На 13.09.2022г. ученици и Екипа за личностно развитие, както и родители присъстваха и се включиха в Научния младежки фестивал „Ало Космос! България Говори!“ проведен в Тех Парк гр. София. Програмата бе открита с военна демонстрация, след което децата участваха в демонстрациите, проведени в зала Джон Атанасов:

От 1 до 5 юли 2022г. в Несебър се проведе финалът на международния турнир “Математика без граници” Мартин Велков и Йордан Каламов от Iа клас представиха достойно нашето училище и спечелиха бронзови медали.

Ученици с призови места на състезанието ” Математика  без граници”.

 

Александра Малинова от 4б клас беше победителката в училищния кръг на състезанието Spelling Bee Junior, а след това безспорен победител  в Регионалния кръг в Пловдив и областта. Спечели възхищението на журито и в Националния кръг, където участваха 20 деца, подбрани от близо 2000 от цяла България. Демонстрира изключителна концентрация и задълбочени познания в областта на английския правопис като остана до 5 кръг на втората част от състезанието, когато децата спелуваха думи извън списъка за подготовка. Алекс е гордост за нашето училище и вярвам, че ще продължи да прославя името му с непримиримата си жажда за знания.

На снимките – награждаването й в училище след победата в Регионалния кръг и участието й в София на Националния кръг, където получи много награди и купа с нейното име.
Споделям и линк в сайта на състезанието, където тя се представя:

Посещение на изложба на минерали. Лекция  за образуването на минерали и полускъпоценни камъни на територията на България.

Лектор -Тихомир Цолов.
Дейността е посветена на деня на Земята.
Участници учениците от ЦДО в ПЕ.
Организатори- Ив. Хаджиякова, Стоянка Николова и Елка Такова.

 

Днес, 21.04.2022 г се проведоха  съвместни дейности  в ЦДО прогимназиален етап. Темата беше Априлска епопея. Баташкото клане.

Учениците подготвила материали  и ги  представиха пред учениците от 5 и  6 класове.

На 15.04.2022 г в ОУ”Д-р Петър Берон”, гр. Пловдив, се проведе маратон  на четенето.  Участници групи  ЦДО на 5 и 6 класове.

Учениците четоха свои любими  произведения  и откъси от книги.
Отличилите се добри четци  получиха грамоти.

 

 

На 31.03.2022г. в ОУ “Д-р Петър Берон ” се проведе спортен празник. Учениците от пети, шести и седми клас се включиха в екскурзия до Етнографски музей “Етър” и Национален парк  – музей Шипка.

Грамоти от “Журналисти в училище”

Медали и грамоти за участниците  в Математика без граници.

Медали и грамоти за участниците спечелили първо място в Математика без граници.

Медали и грамоти за участниците спечелили второ място в Математика без граници.

Медали и грамоти за участниците спечелили трето място в Математика без граници.

                математика без граници

   ОУ „Д-р Петър Берон” участва в състезанието  „Spelling Bee” и “Spelling Bee Junior” 2021

Вече има двама участници в регионалния кръг на  единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Борис Янков от 5б  - 1 място и Виктория Иванова от 5в клас – 2 място.

Училищният кръг на състезанието се проведе на  26.02.2021г. в ОУ „Д-р П.Берон”. Борис Янков  спелува правилно думата “core”, но класиралата се на второ място Виктория Иванова е негова достойна подгласничка. И двамата ученици ще участват на  регионалното състезание, което ще се проведена 27 март, 2021 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 24 април 2021 в София.

Много вълнуващо и оспорвано беше и състезанието при по-малките ученици от 3 и 4 клас. Победителите тук са: Виктория Иванова от 4а кл. и Александра Малинова от 3б кл.

Пожелаваме успех на всички наши шампиони и стискаме палци!

 

 

Грамота за дарение

 

 

На 25.01.20г. деца от 2б клас участваха в Националната конференция за иновативно образование "Намереното поколение", за да представят новата система за ограмотяване на английски "English - play and learn".

 

Отборът по шах на ОУ "Д-р Петър Берон" - спечели първо място.

Семинария

Медали и трамоти за класираните ученизи на трето място в Математика без граници.

Медали и грамоти за участниците спечелили трето място в Математика без граници.